Les cartes & menus

BISTRONOMIQUE MENU

Bistronomique menu

Starter + Main 22€ or Main + Dessert 19€ or Starter Main + Dessert 27€

STARTERS

Watermelon and tomatoes gazpacho, almond and turmeric cream, roasted prunes and bacon, 8€
ou
Crispy ricotta, eggplant caviar with mint, green asparagus, 8€

MAIN COURSES

Catch of the day, cabbage, polenta fries, Pondicherry sauce, 16€
ou
Roasted veal Kidney with mustard seed, parsley potatoes, 16€

CHEESES

Selection of three cheeses and condiments, 8 €

DESSERTS

Strawberries velouté, rosemary honey, verbena sorbet, 8€
ou
Apricot clafoutis, chef selection sorbet, 8€

GOURMET MENU

Gourmet menu

Starter / Main 42€ ou Main / Dessert 39€   ●   Starter / Main / Dessert 46€

STARTERS

The composition of tomatoes:
« Pondichery » Mussels veloute, mushrooms cake and langoustines,
In vinaigrette, southern fashion, thin slice of mozzarella, basil minth sorbet, 27€
ou
Duck foie gras « mi-cuit » with spicies, fruits season chutney, 27€
ou
Zucchini spaghettis and ginger, squids, duck gizzards with grapefruit, beet and blackcurrant, 27€

MAIN COURSES

Roasted catch of the day, white beans, sea shell and parsley broth, 34€

ou
Roasted duck xith figs, butternut pan with Sechuan pepper, 34€
ou
Veal sweetbread, brocoli purée with caramelized hazelnuts, sweet oignons in tempura, 34€
ou
Vintage Sturia Caviar (20g), beet velvety, bass tartar, Darphin potatoes, 45€ (supp 15€)

CHEESES

Selection of three cheeses and condiments, 6 €

DESSERTS

Fig puff pastry, yogurt, ginger lemon sorbet, 10€
ou
Grand-Marnier souffle, chef surprise sorbet (to order at the beginning of the meal), 12€
ou
Pistachio butter biscuit with rasberries, lemon herbs sorbet, 10€

SUNDAY LUNCH MENU

La carte Déjeuner dominical

Starter + Main or Main + Dessert 29€   ●   Starter + Main + Dessert 35€

STARTERS

Chicken and foie gras in vegetable garden jelly with herbs
ou
6 oysters from Marennes, shallots vinegar, butter and lemon (+ 2€ by extra oyster)

MAIN COURSES

Duck filet, autumn vegetables pan-fried
ou
Roasted catch of the day, Basmati rice, curry sauce

CHEESES OR DESSERTS

Chocolate fondant and praline, mango and passion fruit sorbet
ou
Fruits season clafoutis, pear sorbet

DRINKS MENU

Alcools & softs

LES KIRS (12cl)

  • Au champagne (cassis, mûre, framboise, pêche), 13€
  • Au vin blanc (cassis, mûre, framboise, pêche), 6€

LES COCKTAILS (12cl)

  • Cocktail de la Réserve (rhum, sucre de canne, jus de pamplemoussepoivre de Timut), 9€
  • Americano maison (martini rouge et dry, campari), 10€
  • L’Indien (Orangina et sirop de grenadine), 4,30€
  • Cocktail de jus de fruits, 7€

APÉRITIFS CLASSIQUES (6cl)

  • Martini rouge ou blanc, 5€
  • Lillet rouge ou blanc, 5€
  • Pineau des Charentes, 5€
  • Porto rouge, 5€

APÉRITIFS ANISÉS (2cl)

  • Ricard, 4€
  • Pastis 51, 4€

LES SOFTS

  • Coca-Cola, zéro (33cl), 3,80€
  • Schweppes (33 cl), 3,80€
  • Orangina (25cl), 3,80€
  • Perrier (33cl), 3,80€
  • Limonade (25cl), 3€
  • Jus de tomate (20cl), 3,50€
  • Fuze tea (25cl), 3,50€
  • Supplément sirop (fraise, grenadine, menthe, pêche), 0,50€

LES EAUX (75cl)

  • Cryo plate, 5€
  • Cryo pétillante (fines bulles non salées), 5€
  • Abatilles pétillante, Chateldon, 5€

WHISKIES (4cl)

  • Chivas Régal, 9,50€
  • William Lawson, 5€
  • Jack Daniel’s, 6€
  • Jameson, 8€
  • Bellevoye Rouge, 15€
  • Moon Harbour Finition fût de pipeau, 12€
  • Guillon finition Sauternes, 17€

LES GINS (4cl)

  • Old Lady’s, 6€
  • Christian Drouin, 11€

LES VODKAS (4cl)

  • Absolut, 6€
  • Grey Goose, 8,50€

LES COGNACS (4cl)

  • Gautier VS, 10€
  • Château Beaulon 7 ans, 12€
  • Fanny Fougerat petite Cigûe, VSOP, 15€
  • Fanny Fougerat Cèdre blanc XO, 20€

LES ARMAGNACS (4cl)

  • Gelas, 10€
  • Château Pierron, 13€
  • Delord 1988, 16€
  • Dartigalongue 1978, 20€

EAU DE VIE DE POIRE (4cl)

  • Poire William Brana, 12€

AUTRES ALCOOLS (4cl)

  • Rhum brun Bacardi Carta Oro, 6€
  • Rhum blanc Clément Select, 7,50€
  • Tequila San José, 6€
  • Get 27, 8€

LES BIÈRES BOUTEILLES (33cl)

  • Leffe blonde, 6€
  • 1664, 4,50€
  • Heineken, 4,50€

JUS DE FRUITS (12cl)

  • Carotte-gingembre, 7€
  • Orange ou citron pressé, 5,50€

LES CAFÉS (Nespresso)

  • Ristretto, décaféiné, 2,50€
  • Cappuccino, 5€
  • Chocolat maison (Valrhona), 5€
  • Noisette, 3€
  • Supplément lait, 0,50€

LES THÉS

  • Demandez notre sélection, 3,50€

LES INFUSIONS

  • Camomille Bio, 3,50€
  • Verveine menthe Bio, 3,50€

La carte des vins

Notre carte des vins s’enrichit au fil des jours. Nous souhaitons promouvoir les vins des satellites de Saint Emilion, vins de vignerons talentueux et dynamiques, grandis à l’ombre des géants de Saint Emilion et de Pomerol dont ils ont les qualités, mais avec d’excellents rapport prix plaisir. Une bouteille entamée non terminée est une bouteille emportée chez vous !

Quelques exemples :

OUR SELECTION OF THE MONTH


  • Fleur Amandine, château Dubois-Challon 2018, Bordeaux blanc, M. Delbeck, 28€ (75cl)
  • Vieux château Saint-André 2015, Montagne Saint-Emilion, M. Berrouet, 35€ (75cl)

VINS ROUGES


MONTAGNE SAINT-EMILION

  • La Réserve du Presbytère 2017, 25€ (75cl) ou 5€ (12,5cl)
  • Château Tour Bayard 2014, 37€ (75cl)
  • Château Corbin 2015, 28€ (75cl)
  • Concerto 2015, 45€ (75cl)
  • Concerto 2013, 7€ (12,5cl)
  • Château Haut Musset 2015, 35€ (75cl)
  • Château Haut-Goujon 2015, 38€ (75cl)
  • Château Bellevue 2009, 62€(75cl)
  • Château vieux Bonneau 2015, 29€ (75cl)
  • Château L’Art de Maison Neuve 2015, 37€ (75cl)
  • Château Haute-Faucherie, perles de vignes 2018, 39€ (75cl)
  • Vieux Château Saint André 2015, 35€ (75cl)

SAINT-GEORGES SAINT-EMILION

  • Château Belair Saint-Georges 2016, 45€ (75cl) 
  • Clos Albertus 2015, 40€(75cl)
  • Château Galon 2012, 41€ (75cl)
  • Château Cap Saint-Georges 2015, 55€(75cl)
  • Âme de Saint-Georges 2015, 45€(75cl)
  • Château Tour du Pas Saint-Georges 2015, 38€ (75cl)

LUSSAC SAINT-EMILION

  • La Rose Perrière 2015, 42€ (75cl) ou 9€ (12,5cl)
  • Château de la Grenière 2014, 26€ (75cl)

LALANDE DE POMEROL

  • Château Haut-Goujon 2015, 60€ (75cl) ou 12€ (12,5cl)
  • Château Haut Goujon 2010, 72€ (75cl)
  • Château Haut Goujon cuvée liberté 2015, 81€(75cl)
  • Château Âme de Musset 2012, 44€ (75cl)
  • Château Tournefeuille 2012, 58€ (75cl)

BORDEAUX

  • Origami 2018, 35€ (75cl)
  • Ipsum « Carménère » 2018, 22€ (75cl)

FRONSAC

  • Clos Candelavres 2012, 37€ (75cl)

POMEROL

  • Château Haut-Trochaud 2014, 72€ (75cl)
  • Clos du clocher 2012, 79€ (75cl)
  • Château Bonalgue 2012, 75€ (75cl)

SAINT-EMILION GRAND CRU

  • Château Corbin Michotte 2014, 62€ (75cl)
  • N°3 d’Angélus 2015, 79€ (75cl)
  • Château Haut-Pontet 2010, 52€ (75cl)
  • Les jardins de Soutard 2014, 48€ (75cl)
  • Le Cadet de Larmande 2015, 45€ (75cl)
  • L’esprit de Jean Voisin 2015, 60€ (75cl) ou 12€ (12,5cl)
  • Héritage de Monlot 2015, 85€ (75cl)

SAINT-EMILION GRAND CRU CLASSÉ

  • Château Laroze 2014, 90€ (75cl)
  • Château Laroze 2012, 85€ (75cl)
  • Château Laroze 2016, 115€ (75cl)
  • Château Soutard 2012, 115€ (75cl)
  • Château L’Evêché 2012, 95€ (75cl)
  • Château La Dominique 2014, 120€ (75cl)

HAUT-MEDOC

  • Château Clément-Pichon 2014, 70€ (75cl)

HORS REGION

  • Côtes du Roussillon Village, Clos des fées, Les sorcières, 2018, 35€ (75cl)
  • Côtes Rôtie, Gaillard, 2017, 95€ (75cl)
  • Santenay Girardin 1er Cru Les Gravières, 2015, 82€ (75cl)

VINS ROSÉS


  • Origami, Côtes de Provence 2019, 35€ (75cl) ou 7€ (12,5cl)
  • Château Le Grand Verdus, Bordeaux 2019, 26€ (75cl) ou 5.5O€ (12,5cl)
  • Château Du Claouset, Bordeaux 2019, 18€ (75cl)

VINS BLANCS


VIN BLANC SEC DE BORDEAUX

  • Fleur Amandine, château Dubois-Challon 2018, 28€ (75cl) ou 6€ (12,5cl)
  • Château Le Grand Verdus, Bordeaux 2019, 26€ (75cl) ou 5.5O€ (12,5cl)
  • Château Du Claouset, Bordeaux 2018, 18€ (75cl) ou 5.5O€ (12,5cl)

VINS BLANCS SEC HORS REGION

  • Delobel, Touraine, 100% Sauvignon 2019, 32€ (75cl)
  • Clos du Château, Meursault, Bourgogne 2018, 59€ (75cl)
  • Chablis Chemilly, 2018 Bourgogne, 43€ (75cl)
  • Vouvray, Fouquet Bernard, Silex, Val de Loire 2019, 32€ (75cl) ou 7€ (12,5cl)
  • Sancerre, cuvée Pierre Etienne 215, 87€ (75cl)

VINS BLANCS LIQUOREUX

  • Château La fleur des pins, Graves 2016, 38€ (75cl) ou 8€ (12,5cl)
  • Château l’Ilot de Haut Bergeron, Sauternes 2016, 48€ (75cl) ou 12€ (12,5cl)

CHAMPAGNES


  • Mathelin, Extra Brut, 50€ (75cl)
  • Mathelin, Rosé, Rose des Vignes, 60€ (75cl)
  • Laurent-Perrier La cuvée, 70€ (75cl) ou 13€ (12,5cl)
  • Laurent-Perrier cuvée Rosé habillage 2009, 950€ (75cl) ou 16€ (12,5cl)
  • Laurent-Perrier cuvée Grand-siècle, 150€ (75cl)

CREMANTS


  • Bellevue Saint-Martin brut blanc, 32€ (75cl)
  • Bellevue Saint-Martin brut rosé, 36€ (75cl)

Chef de cuisine : Jean-François ROBERT  ●  Merci de nous signaler vos allergies et intolérances alimentaires  ●  Tous nos plats sont faits maison à base d’authentiques produits frais du terroir.