Les cartes & menus

BISTRONOMIQUE MENU

Bistronomique menu

Starter + Main 22€ or Main + Dessert 19€ or Starter Main + Dessert 27€

STARTERS

Pumkins velouté, ravioli of the day, mustard cream, 8€
ou
Quinces and Haddock in crunchy leaf, 8€

MAIN COURSES

Catch of the day, seasonal fruit and vegetable stew, citrus and ginger sauce, 16€
ou
Beef chuck cooked with red wine from Montagne, parnish puree, 16€

CHEESES

Selection of three cheeses and condiments, 8 €

DESSERTS

Seasonnal fruit clafoutis, 10€
ou
Coconut biscuit and cream, roasted pineple with salt butter, flamed with rum, mango and passion fruit sorbet, 8€

GOURMET MENU

Gourmet menu

Starter / Main 42€ ou Main / Dessert 39€   ●   Starter / Main / Dessert 46€

STARTERS

Tuna medaillions snacked with soft spices, fine sliced black raddish and ginger, lobster bisque, beetroot and lime, 27€
ou
Duck foie gras “mi cuit” with spices, candied pear and apple with cinnamon, nuts and Muscat wine caramel, 27€
ou
Snails and chanterelles mushrooms in Villeroy style, 27€

MAIN COURSES

Catch of the day, white beans, shellfish and herbs broth, 34€

ou
Roasted rack of pork from Ibaïama, Roscoff Oignon candied with black pudding, pear and hazelnuts, mashed potatoes, 34€
ou
Roasted duck with figs and blackcurrant, pomkins puree, rice French fries, 34€
ou
Vintage Sturia Caviar (20g), sturgeon marinated with pepper, crousty potatoes, mussel velouté with saffron, 45€ (supp 30€)

CHEESES

Selection of three cheeses and condiments, 6 €

DESSERTS

Figs, almond and orange pastilla, chef surprise sorbet, 10€
ou
Chocolate souffle, glace vanilla Chartreuse (To order at the beginning of the meal), 12€
ou
Chesnut and blackcurrant macaroon, grapefruit sorbet, 10€

SUNDAY LUNCH MENU

La carte Déjeuner dominical

Starter + Main or Main + Dessert 29€   ●   Starter + Main + Dessert 35€

STARTERS

Meat pie and foie gras, mango and pineapple chutney
ou
Mussels veloute, ham from Pays Basque and gressini

MAIN COURSES

Potatoes and duck confit “Parmentier style”, Tandoori chips
ou
Fish tartar, polenta French fried, green salad

CHEESES OR DESSERTS

Floating island with red fruit, blackcurrant custard
ou
Almond, hazelnut and figs entremets, basil sorbet

DRINKS MENU

Alcools & softs

LES KIRS (12cl)

  • Au champagne (cassis, mûre, framboise, pêche), 13€
  • Au vin blanc (cassis, mûre, framboise, pêche), 6€

LES COCKTAILS (12cl)

  • Cocktail de la Réserve (rhum, sucre de canne, jus de pamplemoussepoivre de Timut), 9€
  • Americano maison (martini rouge et dry, campari), 10€
  • L’Indien (Orangina et sirop de grenadine), 4,30€
  • Cocktail de jus de fruits, 7€

APÉRITIFS CLASSIQUES (6cl)

  • Martini rouge ou blanc, 5€
  • Lillet rouge ou blanc, 5€
  • Pineau des Charentes, 5€
  • Porto rouge, 5€

APÉRITIFS ANISÉS (2cl)

  • Ricard, 4€
  • Pastis 51, 4€

LES SOFTS

  • Coca-Cola, zéro (33cl), 3,80€
  • Schweppes (33 cl), 3,80€
  • Orangina (25cl), 3,80€
  • Perrier (33cl), 3,80€
  • Limonade (25cl), 3€
  • Jus de tomate (20cl), 3,50€
  • Fuze tea (25cl), 3,50€
  • Supplément sirop (fraise, grenadine, menthe, pêche), 0,50€

LES EAUX (75cl)

  • Cryo plate, 5€
  • Cryo pétillante (fines bulles non salées), 5€
  • Abatilles pétillante, Chateldon, 5€

WHISKIES (4cl)

  • Chivas Régal, 9,50€
  • William Lawson, 5€
  • Jack Daniel’s, 6€
  • Jameson, 8€
  • Bellevoye Rouge, 15€
  • Moon Harbour Finition fût de pipeau, 12€
  • Guillon finition Sauternes, 17€

LES GINS (4cl)

  • Old Lady’s, 6€
  • Christian Drouin, 11€

LES VODKAS (4cl)

  • Absolut, 6€
  • Grey Goose, 8,50€

LES COGNACS (4cl)

  • Gautier VS, 10€
  • Château Beaulon 7 ans, 12€
  • Fanny Fougerat petite Cigûe, VSOP, 15€
  • Fanny Fougerat Cèdre blanc XO, 20€

LES ARMAGNACS (4cl)

  • Gelas, 10€
  • Château Pierron, 13€
  • Delord 1988, 16€
  • Dartigalongue 1978, 20€

EAU DE VIE DE POIRE (4cl)

  • Poire William Brana, 12€

AUTRES ALCOOLS (4cl)

  • Rhum brun Bacardi Carta Oro, 6€
  • Rhum blanc Clément Select, 7,50€
  • Tequila San José, 6€
  • Get 27, 8€

LES BIÈRES BOUTEILLES (33cl)

  • Leffe blonde, 6€
  • 1664, 4,50€
  • Heineken, 4,50€

JUS DE FRUITS (12cl)

  • Carotte-gingembre, 7€
  • Orange ou citron pressé, 5,50€

LES CAFÉS (Nespresso)

  • Ristretto, décaféiné, 2,50€
  • Cappuccino, 5€
  • Chocolat maison (Valrhona), 5€
  • Noisette, 3€
  • Supplément lait, 0,50€

LES THÉS

  • Demandez notre sélection, 3,50€

LES INFUSIONS

  • Camomille Bio, 3,50€
  • Verveine menthe Bio, 3,50€

La carte des vins

Notre carte des vins s’enrichit au fil des jours. Nous souhaitons promouvoir les vins des satellites de Saint Emilion, vins de vignerons talentueux et dynamiques, grandis à l’ombre des géants de Saint Emilion et de Pomerol dont ils ont les qualités, mais avec d’excellents rapport prix plaisir. Une bouteille entamée non terminée est une bouteille emportée chez vous !

Quelques exemples :

OUR SELECTION OF THE MONTH


  • Fleur Amandine, château Dubois-Challon 2018, Bordeaux blanc, M. Delbeck, 28€ (75cl)
  • Vieux château Saint-André 2015, Montagne Saint-Emilion, M. Berrouet, 35€ (75cl)

VINS ROUGES


MONTAGNE SAINT-EMILION

  • La Réserve du Presbytère 2017, 25€ (75cl) ou 5€ (12,5cl)
  • Château Tour Bayard 2014, 37€ (75cl)
  • Château Corbin 2015, 28€ (75cl)
  • Concerto 2015, 45€ (75cl)
  • Concerto 2013, 7€ (12,5cl)
  • Château Haut Musset 2015, 35€ (75cl)
  • Château Haut-Goujon 2015, 38€ (75cl)
  • Château Bellevue 2009, 62€(75cl)
  • Château vieux Bonneau 2015, 29€ (75cl)
  • Château L’Art de Maison Neuve 2015, 37€ (75cl)
  • Château Haute-Faucherie, perles de vignes 2018, 39€ (75cl)
  • Vieux Château Saint André 2015, 35€ (75cl)

SAINT-GEORGES SAINT-EMILION

  • Château Belair Saint-Georges 2016, 45€ (75cl) 
  • Clos Albertus 2015, 40€(75cl)
  • Château Galon 2012, 41€ (75cl)
  • Château Cap Saint-Georges 2015, 55€(75cl)
  • Âme de Saint-Georges 2015, 45€(75cl)
  • Château Tour du Pas Saint-Georges 2015, 38€ (75cl)

LUSSAC SAINT-EMILION

  • La Rose Perrière 2015, 42€ (75cl) ou 9€ (12,5cl)
  • Château de la Grenière 2014, 26€ (75cl)

LALANDE DE POMEROL

  • Château Haut-Goujon 2015, 60€ (75cl) ou 12€ (12,5cl)
  • Château Haut Goujon 2010, 72€ (75cl)
  • Château Haut Goujon cuvée liberté 2015, 81€(75cl)
  • Château Âme de Musset 2012, 44€ (75cl)
  • Château Tournefeuille 2012, 58€ (75cl)

BORDEAUX

  • Origami 2018, 35€ (75cl)
  • Ipsum « Carménère » 2018, 22€ (75cl)

FRONSAC

  • Clos Candelavres 2012, 37€ (75cl)

POMEROL

  • Château Haut-Trochaud 2014, 72€ (75cl)
  • Clos du clocher 2012, 79€ (75cl)
  • Château Bonalgue 2012, 75€ (75cl)

SAINT-EMILION GRAND CRU

  • Château Corbin Michotte 2014, 62€ (75cl)
  • N°3 d’Angélus 2015, 79€ (75cl)
  • Château Haut-Pontet 2010, 52€ (75cl)
  • Les jardins de Soutard 2014, 48€ (75cl)
  • Le Cadet de Larmande 2015, 45€ (75cl)
  • L’esprit de Jean Voisin 2015, 60€ (75cl) ou 12€ (12,5cl)
  • Héritage de Monlot 2015, 85€ (75cl)

SAINT-EMILION GRAND CRU CLASSÉ

  • Château Laroze 2014, 90€ (75cl)
  • Château Laroze 2012, 85€ (75cl)
  • Château Laroze 2016, 115€ (75cl)
  • Château Soutard 2012, 115€ (75cl)
  • Château L’Evêché 2012, 95€ (75cl)
  • Château La Dominique 2014, 120€ (75cl)

HAUT-MEDOC

  • Château Clément-Pichon 2014, 70€ (75cl)

HORS REGION

  • Côtes du Roussillon Village, Clos des fées, Les sorcières, 2018, 35€ (75cl)
  • Côtes Rôtie, Gaillard, 2017, 95€ (75cl)
  • Santenay Girardin 1er Cru Les Gravières, 2015, 82€ (75cl)

VINS ROSÉS


  • Origami, Côtes de Provence 2019, 35€ (75cl) ou 7€ (12,5cl)
  • Château Le Grand Verdus, Bordeaux 2019, 26€ (75cl) ou 5.5O€ (12,5cl)
  • Château Du Claouset, Bordeaux 2019, 18€ (75cl)

VINS BLANCS


VIN BLANC SEC DE BORDEAUX

  • Fleur Amandine, château Dubois-Challon 2018, 28€ (75cl) ou 6€ (12,5cl)
  • Château Le Grand Verdus, Bordeaux 2019, 26€ (75cl) ou 5.5O€ (12,5cl)
  • Château Du Claouset, Bordeaux 2018, 18€ (75cl) ou 5.5O€ (12,5cl)

VINS BLANCS SEC HORS REGION

  • Delobel, Touraine, 100% Sauvignon 2019, 32€ (75cl)
  • Clos du Château, Meursault, Bourgogne 2018, 59€ (75cl)
  • Chablis Chemilly, 2018 Bourgogne, 43€ (75cl)
  • Vouvray, Fouquet Bernard, Silex, Val de Loire 2019, 32€ (75cl) ou 7€ (12,5cl)
  • Sancerre, cuvée Pierre Etienne 215, 87€ (75cl)

VINS BLANCS LIQUOREUX

  • Château La fleur des pins, Graves 2016, 38€ (75cl) ou 8€ (12,5cl)
  • Château l’Ilot de Haut Bergeron, Sauternes 2016, 48€ (75cl) ou 12€ (12,5cl)

CHAMPAGNES


  • Mathelin, Extra Brut, 50€ (75cl)
  • Mathelin, Rosé, Rose des Vignes, 60€ (75cl)
  • Laurent-Perrier La cuvée, 70€ (75cl) ou 13€ (12,5cl)
  • Laurent-Perrier cuvée Rosé habillage 2009, 950€ (75cl) ou 16€ (12,5cl)
  • Laurent-Perrier cuvée Grand-siècle, 150€ (75cl)

CREMANTS


  • Bellevue Saint-Martin brut blanc, 32€ (75cl)
  • Bellevue Saint-Martin brut rosé, 36€ (75cl)

Chef de cuisine : Jean-François ROBERT  ●  Merci de nous signaler vos allergies et intolérances alimentaires  ●  Tous nos plats sont faits maison à base d’authentiques produits frais du terroir.